Woonoverlast per 1 september verboden

Krap 9 maanden na ons initiatief om de Wet aanpak woonoverlast ook in Utrecht ingevoerd te krijgen gaat dat per 1 september nu echt gebeuren.
Het oorspronkelijke raadsvoorstel van de burgemeester was sterk afgezwakt. Dankzij met name GroenLinks en SP is dat nu aangepast en komt artikel 2:38a in de APV aardig overeen met het voorbeeldartikel van de VNG. Uitgesproken tegenstanders van het verbod op woonoverlast bleken Student & Starter en D66 te zijn. Wellicht vreest hun achterban, als potentiƫle woonoverlast veroorzakers, de gevolgen van de invoering van de wet.

artikel in APV mbt woonoverlast

Al met al kunnen we tevreden zijn met het resultaat. Hoe eea straks gaat uitpakken moeten we nog gaan afwachten.

Dit bericht is geplaatst in buren. Bookmark de permalink.