Geen handhaving op geluids-isolatie

Bij het splitsen of omzetten van woningen moet er voldaan worden aan eisen m.b.t. de geluidsisolatie tussen de woningen en de omliggende woningen. Deze eisen zijn zo slecht geformuleerd dat ze boterzacht zijn. (Daarom hadden we al deze petitie gestart.)
Om te kijken of en hoe deze boterzachte regels worden gehandhaafd hebben we 3 willekeurige splitsingvergunningen bekeken. In al deze 3 vergunningen staat dat, alvorens de woningen in gebruik mogen worden genomen, er een geluid-isolatie meting moet worden uitgevoerd. Daarop hebben we via een wob-verzoek deze rapporten opgevraagd.
Het resultaat na 9 weken zoeken was 0 rapporten. De woningen zijn wel al in gebruik.
Hieruit blijkt maar weer eens dat er bij VTH helemaal geen prioriteit is om de regels, die in dit geval door de gemeenteraad zijn vastgesteld, te handhaven.

Dit bericht is geplaatst in buren. Bookmark de permalink.