Herrie in het Stationsgebied

Het is even zoeken naar de ingang van de hoge flat aan de Stationsstraat, de Radboudveste, waar we een inwoonster interviewen. De mevrouw, we noemen haar voor het gemak Josje, blijft graag anoniem, al zullen de plaatselijke autoriteiten haar verhaal zeker herkennen. Ze zit al 6 jaar in de bouwherrie overdag en heeft ’s nachts veel overlast van joelende, hard lachende en schreeuwende bezoekers van de feesten in Tivoli bij het naar binnen gaan en verlaten van het gebouw. En van gasten die tot zeer laat op de terrassen zitten bij Tivoli en Danel aan de Vredenburgkade en op de trappen aan het water tot soms wel ‘s ochtends 04.00 uur of later (de trappen zijn eigendom van de gemeente, maar die handhaaft niet). Er komen per avond zo´n 3000 mensen in Tivoli. Het geluid op de verdieping waar Josje woont, komt als een grote galm tegen haar flatgebouw. De ramen isoleren onvoldoende. Om zes uur komt de gemeente schoonmaken met een lawaaiig karretje en rond 6 uur, half 7 beginnen de bouwvakkers weer (voor 7 uur mag officieel niet gewerkt worden, maar wie houdt zich daar aan). Er is geen luchtventilatie in de hele flat, maar met open raam slapen is ook geen optie. Ze zou dolgraag, na zes jaren van deze overlast, eens willen slapen van 23.00 uur tot 7.00 uur ‘s ochtends.

Lees verder…

Dit bericht is geplaatst in bouwlawaai, horeca. Bookmark de permalink.