Geluid in de gemeenteraadsverkiezingen

Geluidoverlast/hinder wordt wel gezien als het belangrijkste milieuprobleem van de toekomst. Zeker in een stedelijke omgeving. Daarom hebben we de verkiezingsprogramma’s van de 10 partijen die nu in de gemeenteraad zitten eens nageplozen op dit onderwerp.
Het enige wat we hiervoor gedaan hebben is het aantal keren geteld dat het woord “geluid” in de verkiezingsprogramma’s voorkwam.
En dan krijg je het volgende overzicht.
Afbeelding 1

In de eerste kolom staat het aantal keren dat het woord in totaal in het betreffende verkiezingsprogramma voorkomt. Maar omdat het ene verkiezingsprogramma meer bladzijdes heeft dan de andere is bovendien gekeken hoe vaak het woord voorkomt per pagina, een soort van relatieve score dus.
En daardoor resulteert dat de Partij voor Dieren het meest aandacht besteed aan geluid.
Hekkesluiter is het CDA die het presteert om in 46 pagina’s niet één keer het woord geluid te noemen.

Dit bericht is geplaatst in gemeenteraadsverkiezingen. Bookmark de permalink.