Verzoek om vervroegde sluitingstijden 5 café’s in binnenstad

De Utrechtse Stichting tegen Geluidsoverlast heeft bij de burgemeester een verzoek ingediend om 5 met name genoemde café’s in de Nobelstraat, Mariaplaats, Loeff Berchmakerstraat en Rozenstraat een vervroegd sluitingsuur op te leggen. Over deze café’s zijn bij de politie tientallen meldingen binnen gekomen over diverse vormen van overlast. Verzocht is om de café’s door de week om 1.00 uur en in het weekeind om 2.00 uur te laten sluiten. Doorgaans sluiten deze 5 café’s in het weekeind na 4.00 uur.

Dit verzoek is geheel in lijn met een eerder besluit van de burgemeester tot het opleggen van vervroegde sluitingstijden van een aantal horecagelegenheden aan de Amsterdamsestraatweg. Dit besluit is onlangs door de rechtbank bekrachtigd. Over deze horecagelegenheden waren aanmerkelijk minder meldingen/klachten bij de politie binnengekomen dan de 5 café’s waarvoor wij nu een vervroegde sluiting aanvragen.

Dit bericht is geplaatst in horeca met de tags . Bookmark de permalink.