Qatarflats gesplitst zonder aan geluideisen te voldoen

Voor het kadastraal splitsen van woningen geldt in Utrecht een beleidsregel t.a.v. de geluidsisolatie tussen de te splitsen woningen. Deze eis is gelijk aan de nieuwbouw-eis volgens Bouwbesluit. Bij nieuwbouw moet een betonvloer ca 30 cm dik zijn. Of een betonvloer van ca 25 cm + een zgn. zwevende dekvloer.
De betonvloeren van de “Qatarflats” in Kanaleneiland zijn niet zo dik. In dat geval kan er onder de vloer een zgn. vrijdragend plafond gehangen worden. Dat betekent al gauw dat het plafond 15 cm omlaag komt en dat er een zwevende dekvloer op moet. De totale dikte van deze maatregelen bedraagt dus ca 20 -25 cm. Of de plafond-hoogte op deze manier nog aan de minimum-eis kan voldoen is nog maar de vraag.
Daarnaast zullen (dragende) wanden aan beide zijden moet worden voorzien van voorzetwanden. Kortom een dure aangelegenheid.

Uit de vrijgegeven stukken blijkt echter niets over geluid of geluidsisolatie; deze woorden komen er simpelweg niet in voor.
De vraag is dus of deze beleidsmaatregel wel is toegepast bij de aanvraag tot splitsing van deze flats.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.